Bewakingscamera’s werken samen met beveiligingssystemen om de veiligheid in huizen, kantoren en winkels te garanderen. Ze nemen ook beelden op van misdrijven die achteraf als bewijsmateriaal kunnen worden gebruikt.
Deze camera’s zijn bedraad of draadloos en kunnen op batterijen werken, als u een smart home-systeem hebt dat ermee werkt. Het type opname dat u wilt en de hoeveelheid opslagruimte die u nodig hebt, zullen u helpen beslissen welke u moet kopen.
Soorten Bewakingscamera’s en beveiligingssystemen
Er zijn een aantal verschillende soorten bewakingscamera’s. Deze variĆ«ren van standaard analoge bewakingscamera’s tot high-definition IP-camera’s die meer functies bieden dan hun oudere tegenhangers.
Een bewakingscamera bestaat uit een lens, een digitale signaalverwerkingschip (DSP) en een behuizing. De video wordt doorgestuurd naar een digitale videorecorder, die deze ontvangt, comprimeert en opslaat op een harde schijf.
Naast de opname worden de meeste bewakingscamera’s geleverd met een monitor waarmee de opgenomen beelden kunnen worden bekeken. Met sommige systemen kunt u zelfs in- en uitzoomen en 360 graden draaien.
Er zijn twee belangrijke opties voor het opnemen van video’s: netwerkvideorecorders (NVR) en digitale videorecorders (DVR). NVR’s integreren met digitale beveiligingscamera’s, terwijl DVR’s transmissies van analoge camera’s ontvangen.
Installatie van Bewakingscamera’s en beveiligingssystemen
Bewakingscamera’s zijn een geweldige manier om criminaliteit af te schrikken en uw huis veilig te maken. Ze helpen u ook activiteiten te controleren en bewijsmateriaal te verzamelen.
Voordat u besluit beveiligingscamera’s in uw huis te installeren, bekijkt u uw woning en stelt u vast welke gebieden volgens u videobewaking nodig hebben. Denk aan de voor- en achterdeuren, het zwembadhek, de garage en andere drukke plekken die een doelwit voor inbrekers kunnen zijn.
U moet overwegen hoeveel camera’s u nodig hebt en waar ze moeten komen om een zo breed mogelijk beeld te geven. Dit zal u helpen een plan op te stellen voor uw installatie.
Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen voor de installatie van bekabelde of draadloze camera’s. Bedrade apparaten moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet van uw huis, terwijl draadloze gewoon op een Wi-Fi-router kunnen worden aangesloten. Bewakingscamera voor buiten geeft een prettig en veilig gevoel. Zelfs wanneer je niet thuis bent zie je wie er voor de deur staat of in je achtertuin rondloopt. Een beveiligingscamera voor buiten heeft veel voordelen. Zeker wanneer je kiest voor een slim model dat je met je thuisnetwerk verbindt en vervolgens via de app kunt bedienen.
Bewegingsdetectie
Bewegingsdetecterende camera’s zijn een belangrijke toevoeging aan uw huisbeveiligingssysteem. Ze detecteren en waarschuwen u niet alleen voor verdachte activiteiten, maar kunnen de politie ook helpen de dader te vinden als een inbreker in uw huis inbreekt.
Bewakingscamera’s gebruiken een bewegingssensor die pixelveranderingen tussen opeenvolgende frames vergelijkt en vertrouwen op software om een alarm te activeren wanneer er voldoende verandering optreedt. Sommige cameramodellen zijn gebaseerd op een PIR-sensor (passief infrarood), terwijl andere gebruik maken van computervisie om beweging vast te stellen.
Bewegingssensoren zijn meestal ontworpen om tot 40 meter te “zien”, maar ze kunnen nog verder zien als ze worden gecombineerd met groothoekvideo-opnamen. Sensoren met een groter bereik geven u meer tijd om te reageren als er iemand op uw huis afkomt.
Opname
Wat de opnamemogelijkheden van bewakingscamera’s betreft, hangt veel af van de configuratie van de camera. Met sommige systemen kan de video rechtstreeks op de camera zelf worden opgenomen, terwijl andere naar een cloud-server van de fabrikant kunnen worden gestuurd.
De laatste optie is een goed idee, omdat de beelden dan overal met een internetverbinding kunnen worden bekeken. Bovendien beschermt het de camera ook tegen diefstal.
Ongeacht of een systeem een intern of extern opnameapparaat heeft, de kwaliteit van de beelden moet hoog zijn. Meestal betekent dit dat de camera moet opnemen met 30 beelden per seconde of meer.
Dit is dezelfde maatstaf die wordt gebruikt om films te produceren, en het helpt ervoor te zorgen dat de beelden van voldoende hoge kwaliteit zijn. Bovendien moeten de beelden worden gecodeerd om ongeoorloofde toegang te voorkomen.