Houd er wel rekening mee dat deze halterstangen 15 kg wegen, 5 kg minder dan de conventionele halterstang. Thuis sporten; welke fitness materialen en apparaten. Kijk ook naar de maximale belastbaarheid deze kan verschillen van 200 tot som wel 400 kg. Met een squat rack of power cage kun je tientallen oefeningen doen. Als de ruimte dit toelaat, kun je het beste voor een power cage kiezen, echter is een goed en verstelbaar squat rack ook uitstekend! Met een power cage of squat rack kun je alle compound oefeningen doen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook oefeningen doen zoals een shoulder press. Voor bankdrukken en de shoulder press heb je wel een halterbankje nodig. Kijk bij de squat racks en power cages altijd naar de spotters. Het is belangrijk dat de spotters in hoogte zijn te verstellen, zo kun je ook alleen veilig trainen.

Met een verstelbaar halterbankje kun je veel meer oefeningen doen dan met een vaste bank. goede roeitrainer. Een goed verstelbaar halterbankje dient goed stabiel te zijn en de rugleuning moet in meerdere standen verstelbaar zijn. Zo kun je ook incline bench pressen en shoulder pressen.

Leef je uit! Spiegels versterken het licht en zorgen ervoor dat je home gym groter lijkt – Beste loopband voor thuis kopen?. Bovendien kun je jezelf en je houding goed in de gaten houden tijdens je oefeningen. De vloer waarop je traint is een belangrijk onderdeel van je fitnessruimte en wordt vaak over het hoofd gezien.

Roeitrainer

  • Beste loopband 2021
  • Beste hometrainer 2021
  • Beste crosstrainer 2021
  • Beste roeitrainer 2021

Maar als er dumbbells en gewichten op je vloer liggen, kan het verstandig zijn om extra bescherming op je vloer te leggen om lawaai te verminderen. Voordat je gaat beginnen met het bouwen van je home gym, is het handig om te kijken waar je stopcontacten zitten. Zo bepaal je waar je elektrische fitnessapparatuur komt te staan, zoals een loopband of crosstrainer..

U steeds 100% kunnen ontspannen in uw privé wellness en de therapeutische gevolgen voelen na een sessie in bijvoorbeeld uw infrarood sauna is onze prioriteit

Je eigen homegym maken, dat is de droom van iedere krachtsporter. Niet meer wachten totdat een toestel vrij is in de sportschool, je eigen muziek bepalen en geen abonnementskosten meer betalen. Het inrichten van je persoonlijke homegym kan vaak prijzig zijn, maar bij Fitness Seller krijg je altijd gegarandeerd de scherpste prijs voor de beste kwaliteit.

Vloerbescherming Begin met een goede vloerbescherming. Niets is vervelender dan wanneer er halterschijven op de vloer vallen en hierdoor onnodig schade of geluidsoverlast ontstaat. Met enkele simpele vloermatten zorg je niet alleen ervoor dat de vloer beschermd is en geluiden gedempt worden, maar ziet je homegym er gelijk al een stuk professioneler uit.

Geen geld voor een abonnement op de sportschool? Of zijn de openingstijden van je favoriete sportschool te beperkt? Wel een ruimte in je huis over? Richt dan je eigen trainingsruimte in. Moeilijk? Nee hoor, dat hoeft niet. Laten we beginnen met de voor- en nadelen even op een rijtje te zetten.

Hoe Creëer Je De Perfecte Thuis Fitness Ruimte?

Geen regels, geen gezeur. Nooit wachten, je niet ergeren aan anderen. Alleen jij (en je trainingsmaatje). Altijd open. Geen beperking van openingstijden, feestdagen en andere onzin. Jij bepaalt de muziek! Geen abonnementsgeld. Nadelen van trainingsruimte thuis Niemand die je helpt, corrigeert, motiveert. Investeren vereist. Het bedrag is wel afhankelijk van hoe je de ruimte wilt inrichten.

Ruimte De beste ruimte is er een met een stevige vloer, waar je wel eens een gewicht op kan laten vallen. Denk bijvoorbeeld aan een kelder of garage met betonnen vloer. Bedenk welke apparatuur je wilt gaan plaatsen en wat de afmetingen hiervan zijn. Wees realistisch, je hebt ook ruimte nodig om te kunnen bewegen! Leg rubberen matten op de vloer om de grond te beschermen.

Zorg voor een positieve sfeer, verf bijvoorbeeld je muren rood, geel of oranje. Dit zijn kleuren die motiverend werken. Hang ook een poster of foto op van je favoriete sportmoment of iets anders ter motivatie. Monteer goede spiegels. Zo kun je kijken of je houding goed is. Als je geen grote spiegel kunt vinden kun je ook meerdere kleine passpiegels tegen elkaar plakken, of gebruik maken van speciaal spiegelfolie.

Zorg voor een goede luchtkwaliteit met een ventilator. Apparaten Je kunt het natuurlijk zo gek mogelijk maken door allerlei apparaten aan te schaffen, maar bedenk eerst goed wat je precies wilt gaan doen. Apparaten nemen veel ruimte in. Bovendien zijn er zat oefeningen online te vinden waar je helemaal geen apparaat voor nodig hebt, maar alleen wat attributen.

Met Deze Producten Heb Je Een Complete Thuis Gym

Samen met wat haken in de muur voor elastieken en bijvoorbeeld stalen pijpen aan het plafond voor optrekken en andere oefeningen heb je al een goede basis voor je thuisgym. Voor de inspiratie hebben we nog een filmpje voor je gevonden: Al het beeldmateriaal bij dit artikel komt van Save, Save .

Thuis trainen: zo maak je jouw eigen fitnessruimte thuis! Home zweet home! Naast mijn dagelijkse wandeling in de buitenlucht en mijn wekelijkse yoga practice vind ik een paar keer per week mijn spierballen trainen namelijk ook belangrijk. En wist je dat krachttraining onder andere je houding kan verbeteren? Spoiler alert: voor een goede workout heb je niet veel ruimte nodig waardoor een eigen sportschool thuis binnen handbereik ligt.

Een goede mat, een springtouw en verschillende gewichten zijn eigenlijk wel de basis. Wanneer je wilt gaan voor een echte sportschool thuis dan kun je ook denken aan een loopband, een crosstrainer, een hometrainer en/of een roeiapparaat. Of wat denk je van een boksbal? Zorg voor de juiste ondergrond I confess! Mijn yogamat is mijn go to voor oefeningen op de grond.

Daarnaast is het handig als eventuele onderburen geen last hebben van jouw workout. Om het geluid te dempen, je vloer te beschermen en op een goede ondergrond te trainen kun je rubberen matten neerleggen – Thuisgym inrichten: welke materialen en apperatuur. Deze zogeheten puzzelmatten zijn gemakkelijk aan elkaar te bevestigen en ook nog eens goed schoon te houden.

Beste Loopband 2021 Kopen: Wat Zijn Goede Loopbanden? + Tips!

Kortom, zorg ervoor dat jouw home gym een plek is waar je graag bent. Een oppeppend muziekje op de achtergrond doet wonderen voor je workout. Maak een playlist aan in Spotify en zorg voor een goede bluetooth box. Zweet je net iets harder van! Een grote spiegel ophangen is een must

Kijk eens kritisch naar de verlichting in de ruimte. Ga je naast een flinke workout de ruimte ook gebruiken voor yoga en meditatie? Dan kan het handig zijn om te kiezen voor dimbaar licht. Get your move on! Liefs Mirjam .

Je eigen sportruimte thuis Met een eigen fitnessruimte thuis train je wanneer het je uitkomt, op je eigen tempo, met je favoriete machines en oefeningen, zonder dat je je druk hoeft te maken over mensen die je lastig vallen. En, niet te vergeten: je kunt je eigen favoriete muziek zo hard afspelen als je zelf wilt.

Niks zo vervelend als dat je iedere keer met spullen moet slepen om anderen niet in de weg te zitten (Geen smoesjes meer: zo creëer je je eigen fitnessruimte thuis). Het telkens weer op moeten ruimen, werkt minstens zo demotiverend, dus zorg voor een eigen plek waar je je ding kunt doen. Daarnaast is het fijn als je ook mensen die niet in je ruimte zijn niet stoort.

Villa laten poetsen

mei 8, 2021